mail
karin schutler

Karin Schutler, Kind- en jeugdpsycholoog

Karin is een enthousiaste en betrokken Ontwikkelingspsycholoog. Haar open houding zorgt ervoor dat kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Soms is er onzekerheid over de opvoeding van de kinderen of lopen de jongeren zelf met vragen. Karin gaat dan samen met hen aan de slag. Kinderen hebben een enorme veerkracht en met de juiste begeleiding op het goede moment zijn ze in staat hun eigen kracht te vinden. Een sociale vaardigheidstraining of gesprekken zijn voorbeelden van methoden waarbij het zelfbeeld versterkt kan worden, wat de basis is voor een gezonde ontwikkeling. Haar werkwijze is laagdrempelig. Zij geeft Rots- & Water trainingen en kan helpen bij eenmalige traumaís. Om meer duidelijkheid te krijgen over gedrag, gevoelens of kwaliteiten zijn er gesprekken, afgewisseld met creatieve activiteiten of beweging en, indien nodig, andere vormen van diagnostiek. †

trudy top

Trudy Top, (forensisch) orthopedagoog/psycholoog

Trudy is een energieke en motiverende orthopedagoog en psycholoog, die helder en direct communiceert met zowel kinderen als ouders. Ze heeft een directieve aanpak van problematiek die kinderen en hun ouders hindert in het dagelijkse functioneren.

Trudy legt de oorzaken achter het probleemgedrag bloot, om vervolgens gezamenlijk met kind en ouders te komen tot een goede aanpak. Dat kan variŽren van psychologische ondersteuning, diagnostiek en screening tot pedagogische ondersteuning. Trudy neemt alle tijd om goed te luisteren naar de behoeften van het kind. Die heeft inspraak in de locatie van de gesprekken, betrokkenheid van de omgeving en/of het tijdstip van behandeling.

Sjaak Leijser

Sjaak Leijser, systeemtherapeut

Alles draait om het ouderschap. Wat betekent het voor je om ouder te zijn? Hoe voelt het om zoveel verantwoordelijkheid te hebben? Wat doet het met je? Wat voor eisen stel je daarbij aan jezelf? Wanneer is het goed genoeg? Wat zou je beter of anders willen? Hoe kun je leren om je beperkingen te (h)erkennen en je kinderen te beschermen tegen ongewenst gedrag dat het gevolg kan zijn van je ziekte? Als therapeut, trainer en gesprekspartner is Sjaak oprecht op zoek naar verbondenheid met cliŽnt of deelnemer. Lerend van elkaar, aandachtig luisterend naar elkaar, ruimte makend voor kracht van binnenuit. Samen zoeken naar goede oplossingen. Wars van zweverigheid, maar niet bang om van de begane paden af te dwalen. Hierin is ook ruimte voor spiritualiteit.

Petra

Petra Strijbos, mediator en systeemtherapeut i.o.

Petra's kracht zit in een transparante, oplossings- en systeemgerichte benadering. Zij begeleidt, ondersteunt en geeft sturing met een warme betrokkenheid, een heldere communicatie en een directieve benadering. Een 'to the point' benadering. Waarbij uzelf de regie, de keuze maar ook de verantwoordelijkheid, krijgt om uw situatie anders in te richten. ďUw verhaalĒ staat centraal tijdens het gehele proces. In gesprek met elkaar komt u tot (andere) inzichten, waarna ruimte gecreŽerd wordt voor oplossingen.

Petra werkt voor zichzelf vanuit haar eigen onderneming ViaElkaar