mail
karin schutler

Karin Schutler, Kind- en jeugdpsycholoog

Karin is een enthousiaste en betrokken Kind- en jeugdpsycholoog. Haar open houding zorgt ervoor dat kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Soms is er onzekerheid over de opvoeding van de kinderen of lopen de jongeren zelf met vragen. Karin gaat dan samen met hen aan de slag. Kinderen hebben een enorme veerkracht en met de juiste begeleiding op het goede moment, zijn ze in staat hun eigen kracht te vinden.  Een  sociale vaardigheidstraining of gesprekken, zijn voorbeelden van methoden waarbij het zelfbeeld versterkt kan worden wat de basis is voor een gezonde ontwikkeling. Haar werkwijze is laagdrempelig. Zij geeft Rots & Water-trainingen en kan helpen bij eenmalige trauma’s. Om meer duidelijkheid te krijgen over gedrag, gevoelens of kwaliteiten, zijn er gesprekken en kan gebruik gemaakt worden van andere vormen van diagnostiek.  

trudy top

Trudy Top, (forensisch) orthopedagoog/psycholoog

Trudy is een energieke en motiverende orthopedagoog en psycholoog, die helder en direct communiceert met zowel kinderen als ouders. Ze heeft een directieve aanpak van problematiek die kinderen en hun ouders hindert in het dagelijkse functioneren.

Trudy legt de oorzaken achter het probleemgedrag bloot, om vervolgens gezamenlijk met kind en ouders te komen tot een goede aanpak. Dat kan variëren van psychologische ondersteuning, diagnostiek en screening tot pedagogische ondersteuning. Trudy neemt alle tijd om goed te luisteren naar de behoeften van het kind. Die heeft inspraak in de locatie van de gesprekken, betrokkenheid van de omgeving en/of het tijdstip van behandeling.

Sjaak Leijser

Sjaak Leijser, systeemtherapeut

Alles draait om het ouderschap. Wat betekent het voor je om ouder te zijn? Hoe voelt het om zoveel verantwoordelijkheid te hebben? Wat doet het met je? Wat voor eisen stel je daarbij aan jezelf? Wanneer is het goed genoeg? Wat zou je beter of anders willen? Hoe kun je leren om je beperkingen te (h)erkennen en je kinderen te beschermen tegen ongewenst gedrag dat het gevolg kan zijn van je ziekte? Als therapeut, trainer en gesprekspartner is Sjaak oprecht op zoek naar verbondenheid met cliënt of deelnemer. Lerend van elkaar, aandachtig luisterend naar elkaar, ruimte makend voor kracht van binnenuit. Samen zoeken naar goede oplossingen. Wars van zweverigheid, maar niet bang om van de begane paden af te dwalen. Hierin is ook ruimte voor spiritualiteit.

Annika

Annika Wunderwald, counseling en coach

Annika werkt al jaren als gezinscoach. Soms voor ouders met ‘eenvoudige opvoedvragen’ die aan een aantal adviezen genoeg hebben. Soms voor zogenaamde ‘multi-problem’ gezinnen waarin er veel problemen tegelijk spelen. Annika weet als geen ander hoe gezinnen soms onder druk komen te staan. Het is haar kracht om samen met ouders orde te scheppen in een chaos van emoties, vragen en zorgen. Annika neemt de pedagogische knelpunten onder de loep bedenkt samen met ouders oplossingen. Annika heeft veel vertrouwen in de eigen kracht van ouders. Haar grote drijfveer is om ouders te helpen om weer de opvoeder te worden die zij willen zijn. Zij heeft veel workshops op maat ontworpen, waaronder vaak voor scholen.
De laatste tijd heeft Annika zich gespecialiseerd in Emotionally Focused Therapy (EFT) en is daarnaast gericht op de burn-out-problematiek binnen jonge gezinnen.

Erika

Erica Polak, ontwikkelingspsycholoog

Erica Polak is ontwikkelingspsycholoog, trainer en EMDR-therapeut. Erica zet zich vooral in voor gezinnen die met problemen te kampen hebben. Zij zoekt altijd naar een passende aanpak die soms te maken heeft met de specifieke diagnose die past bij het gedrag van een kind. En soms is de aanpak meer gericht op het functioneren van het hele gezin. Voor kinderen die onlangs een scheiding mee hebben gemaakt, (of deze eraan zit te komen) is zij betrokken bij de training KIES. Juist gericht op het herkennen en aanpakken van problemen en probleempjes, die door kinderen/ lotgenoten worden ervaren in een dergelijke periode.

Bij Kr8T zijn we met veel enthousiasme en frisse energie onze kr8ten aan het bundelen uit betrokkenheid bij al die kinderen en gezinnen waar het opgroeien en ontwikkelen niet vanzelf gaat.

Petra

Petra Strijbos, mediator en systeemtherapeut i.o.

Petra haar kracht zit in een transparante, oplossings- en systeemgerichte benadering. Zij begeleidt, ondersteunt en geeft sturing met een warme betrokkenheid, een heldere communicatie en een directieve benadering. Een 'to the point' benadering. Waarbij uzelf de regie, de keuze maar ook de verantwoordelijkheid, krijgt om uw situatie anders in te richten. “Uw verhaal” staat centraal tijdens het gehele proces. In gesprek met elkaar komt u tot (andere) inzichten, waarna ruimte gecreëerd wordt voor oplossingen.

Petra werkt zowel voor zichzelf vanuit haar eigen onderneming ViaElkaar als in diversen samenwerkingsverbanden.