trainingen-kr8t
hoe stevig sta jij
help mijn ouders maken ruzie
trainingen-kr8t
mail

Kinderen uit de Knel

De methode ‘Kinderen uit de Knel’ is ontwikkeld door het Lorentzhuis in samenwerking met het Kinder- en Jeugdtrauma centrum (KJTC) in Haarlem. Het is een programma dat is ontwikkeld voor ouders en hun kinderen tijdens of na een echtscheiding. De training bestaat uit acht bijeenkomsten waarbij ouders en kinderen apart aan het werk gaan. De training richt zich met name op de scheidende ouders die met de training het kind of de kinderen opnieuw centraal stellen, los van hun eigen onderlinge geschillen.

Met behulp van de training krijgen ouders meer inzicht in hoe hun kinderen de scheiding ervaren en leren zij hun kinderen beter te begeleiden in deze moeilijke periode. Ook leren ouders meer over het onbewuste effect van hun eigen gedrag op het gedrag van hun kinderen.

Kinderen uit de Knel wordt gegeven in groepsverband van maximaal zes ouderparen en hun kinderen. De volwassenen en de kinderen komen samen in verschillende ruimten. De kinderen worden zo gestimuleerd om samen met andere kinderen op creatieve wijze hun gevoelens, verwachtingen, angsten en onzekerheid te uiten. Het is nadrukkelijk geen therapie, maar meer een uitlaatklep. De kinderen kunnen helemaal zichzelf zijn en zich uiten op hun eigen wijze in hun eigen tempo. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de methode een helende werking heeft op het hele gezin en een positieve eerste stap is naar een nieuwe vorm van samenleven.

KIES

Kinderen in Echtscheiding Situatie (KIES) is een spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Wij organiseren dan acht bijeenkomsten op school, waarbij onze KIES-coach leerlingen helpt en ondersteunt bij het omgaan met echtscheiding. Voor ouders wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. Ook kunnen wij leerkrachten helpen hun deskundigheid te vergroten als het gaat om omgaan met leerlingen die te maken hebben met de scheiding van hun ouders.

Rots & Water training

'Rots & Water' is een beproefde training om kinderen sociaal-emotioneel sterker te maken. Wij bieden deze trainingen aan op groepsniveau en op individueel niveau, net wat de voorkeur heeft. Rots & Water is een laagdrempelige methode met een zeer positieve benadering. Kinderen leren hun eigen kracht ervaren en worden zich ervan bewust hoe ze hun eigen gedrag kunnen inzetten voor het bereiken van positieve resultaten. Tijdens de trainingen gaat het vooral om bewegen, voelen en beleven. Kinderen krijgen concrete handvatten aangereikt zodat ze beter leren omgaan met lastige situaties. Daarbij leren ze spelenderwijs veel over zichzelf en daarmee ook over anderen.

Na afloop van iedere training krijgen de kinderen een opdracht mee naar huis, waar ze voor een goed resultaat van de training ook echt mee aan de slag moeten. In de periode dat je kind de training bij ons volgt, ontvangen we graag informatie over je kind. Daar kunnen wij tijdens de trainingen dan weer op inspelen.

  • logo rots en water
  • kinderen uit de knel
  • kinderen in echtscheidingssituatie